Forskjell mellom versjoner av «Slik installerer du ePhorte på din maskin»

(Ny side: Du kan installere ePhorte på din maskin: *Gå til startmenyen, og klikk på Software Center. Bilde:Startmeny_softwarecenter.jpg *Se under fanen Avaliavble Software og klikk p…)
 
Linje 1: Linje 1:
Du kan installere ePhorte på din maskin:
+
[[En:Windows - Software Center]]
 +
'''Windows Software Center er IT-avdelingens løsning for distribusjon av programvare på klientdriftede UiB-maskiner med Windows operativsystem. Løsningen er basert på at brukerne i større grad kan installere programvaren de ønsker. Dette forutsetter at programvaren enten er gratis, eller at UiB har en lisens, det vil si inngått en avtale som medfører at ansatte og studenter ved UiB kan benytte programvaren til studie eller jobbrelatert bruk.'''
  
*Gå til startmenyen, og klikk på Software Center.
+
[http://link.uib.no/softwarecenter Trykk her for å åpne Software Center.]
[[Bilde:Startmeny_softwarecenter.jpg]]
 
  
 +
==Slik kan du installere programmer==
  
 +
For å selv legge til et program må du starte '''Software Center'''. Dette finner du ved å søke etter det: Klikk '''"Start/Windows-knappen"''' nede til venstre og skriv inn '''"Software Center"''' i søkefeltet
  
 +
Start programmet ved å klikke på det
  
 +
[[File:progSoftwareC.jpg]]
  
*Se under fanen Avaliavble Software og klikk på Ephorte.
 
[[Bilde:Startmeny_available_software.jpg]]
 
  
Dersom valget ePhorte ikke er tilgjengelig betyr dette at programmet allerede er installert på din maskin.
 
  
 +
I '''Software Center''' får du blant annet oversikt over tilgjengelig programvare '''(Available Software)''' og installert programvare '''(Installed Software)'''
  
 +
I dette eksemplet ønsker vi å oppdatere til '''Office Professional Plus 2016'''. Vi huker da av for dette programmet og velger deretter '''"INSTALL SELECTED"'''.
  
 +
[[File:SoftwareCenter.jpg|1000px]]
  
  
*Se under fanen Installed Software.
+
 
[[Bilde:Startmeny_installedsoftware.jpg]]
+
Deretter velges arkfanen '''(Installation Status)''' automatisk og du kan se programmet lastes ned og installeres.
 +
 
 +
[[File:SCinstallOffice2016.JPG|1000px]]
 +
 
 +
 
 +
 
 +
Etter en liten stund vil programmet være installert og det vil dukke opp under '''(Installed Software)'''.
 +
 
 +
Tiden det tar å installere ett program vil variere sterkt etter hvor stort programmet er. Microsoft Office Professional Plus 2016 som er brukt i dette eksempelet er ett av de større og vil fort ta 15 minutter å installere.
 +
 
 +
[[File:userlogof.png|1000px]]
 +
 
 +
==Programmer som krever lisens==
 +
 
 +
For programmer som krever at det er kjøpt lisens må installasjonen fortsatt gjøres fra IT-avdelingen. Du kan melde inn sak via https://bs.uib.no/ og henvise til PM-nummeret fra bestillingssystemet. IT-avdelingen kan deretter gjøre den lisensierte programvaren tilgjengelig i '''"Software Center"''' slik at en selv kan få den lagt til.
 +
 
 +
Lisensierte programmer av typen '''"Adobe Creative Cloud (CC)"''' kan du legge inn selv, men du vil ikke få tilgang uten en egen '''Adobe ID''' som er knyttet til en gyldig lisens. [[Crayon|(Mer info om Adobe Creative Cloud her.)]]
 +
 
 +
[[Kategori:Windowsprogramvare]]
 +
 
 +
[[Kategori:Programvare]]

Revisjonen fra 22. nov. 2018 kl. 12:28

En:Windows - Software Center Windows Software Center er IT-avdelingens løsning for distribusjon av programvare på klientdriftede UiB-maskiner med Windows operativsystem. Løsningen er basert på at brukerne i større grad kan installere programvaren de ønsker. Dette forutsetter at programvaren enten er gratis, eller at UiB har en lisens, det vil si inngått en avtale som medfører at ansatte og studenter ved UiB kan benytte programvaren til studie eller jobbrelatert bruk.

Trykk her for å åpne Software Center.

Slik kan du installere programmer

For å selv legge til et program må du starte Software Center. Dette finner du ved å søke etter det: Klikk "Start/Windows-knappen" nede til venstre og skriv inn "Software Center" i søkefeltet

Start programmet ved å klikke på det

Fil:ProgSoftwareC.jpg


I Software Center får du blant annet oversikt over tilgjengelig programvare (Available Software) og installert programvare (Installed Software)

I dette eksemplet ønsker vi å oppdatere til Office Professional Plus 2016. Vi huker da av for dette programmet og velger deretter "INSTALL SELECTED".

1000px


Deretter velges arkfanen (Installation Status) automatisk og du kan se programmet lastes ned og installeres.

1000px


Etter en liten stund vil programmet være installert og det vil dukke opp under (Installed Software).

Tiden det tar å installere ett program vil variere sterkt etter hvor stort programmet er. Microsoft Office Professional Plus 2016 som er brukt i dette eksempelet er ett av de større og vil fort ta 15 minutter å installere.

1000px

Programmer som krever lisens

For programmer som krever at det er kjøpt lisens må installasjonen fortsatt gjøres fra IT-avdelingen. Du kan melde inn sak via https://bs.uib.no/ og henvise til PM-nummeret fra bestillingssystemet. IT-avdelingen kan deretter gjøre den lisensierte programvaren tilgjengelig i "Software Center" slik at en selv kan få den lagt til.

Lisensierte programmer av typen "Adobe Creative Cloud (CC)" kan du legge inn selv, men du vil ikke få tilgang uten en egen Adobe ID som er knyttet til en gyldig lisens. (Mer info om Adobe Creative Cloud her.)