Forskjell mellom versjoner av «Jamovi»

Fra Jamovi
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 27: Linje 27:
  
 
=Overgang fra SPSS til jamovi=
 
=Overgang fra SPSS til jamovi=
 +
 +
=Fra jamovi til R=
 +
==Forberedning==
 +
==Bruk av jamovi-syntaks i R==
 +
==Veien videre==
 +
For å lære mer om R kan du bruke to fantastiske nettsider av Danielle Navarro, den første [https://learningstatisticswithr.com/ «Learning statistics with R»] har som målgruppe primært psykologistudenter som bruker R i deres første metodekurs. På denne siden finner seg en [https://learningstatisticswithr.com/lsr-0.6.pdf PDF] og en [https://learningstatisticswithr.com/book/ bookdown]-versjon av «Learning statistics with R» (som var var basis for [https://www.learnstatswithjamovi.com/ «Learning statistics with jamovi»] nevnt tidligere).
 +
Den andre ressursen [https://psyr.org «R for Psychological Science»] er rettet mot noen som har tatt minst en forskningsmetodeklasse og gjerne vil lære å bruke R-programmeringsspråket i sitt eget arbeid.

Revisjonen fra 28. sep. 2019 kl. 14:55

Jamoviguiden

Jamoviguiden er en oversettelse av en nettside laget av Jonas Rafi (jonas.rafi AT psychology.su.se). Originalsiden er tilgjenglig på svensk eller engelsk.

Guiden inneholder korte, tilgjengelige guider (med bilder) av ofte brukte prosedyrer i jamovi. For å holde innholdet korte er det beskrevet ingen (eller lite) om forutsetningene bak de statistiske tester og hvordan resultatene skal tolkes. Når du kommer i gang, er det ofte lett å utforske videre på egen hånd.

Jamoviguiden er lisensiert under Creative Commons License Navngivelse - Ikke kommersiell 4.0 International License CC-BY-NC 4.0.

Kom i gång

Få data inn i jamovi
Angi skalanivå
Deskriptiv statistikk

t-test

t-test for uavhengige stikkprøver
t-test for avhengige stikkprøver
One sample t-test

Variansanalyse

Enveis variansanalyse
Faktoriell variansanalyse
Variansanalyse for gjentatte målinger
Blandingsdesign variansanalyse (mixed ANOVA)

Regresjon

Linear regresjon
Logistisk regresjon

Mer om jamovi

For å lære mer om jamovi og statistikk anbefales (gratis!) e-boken Learning statistics with jamovi av Danielle Navarro og David Foxcroft.

Overgang fra SPSS til jamovi

Fra jamovi til R

Forberedning

Bruk av jamovi-syntaks i R

Veien videre

For å lære mer om R kan du bruke to fantastiske nettsider av Danielle Navarro, den første «Learning statistics with R» har som målgruppe primært psykologistudenter som bruker R i deres første metodekurs. På denne siden finner seg en PDF og en bookdown-versjon av «Learning statistics with R» (som var var basis for «Learning statistics with jamovi» nevnt tidligere). Den andre ressursen «R for Psychological Science» er rettet mot noen som har tatt minst en forskningsmetodeklasse og gjerne vil lære å bruke R-programmeringsspråket i sitt eget arbeid.