Læringsdag for administrativt ansatte januar 2019

Fra matnat
Revisjon per 14. jan. 2019 kl. 11:15 av Cuj004 (diskusjon | bidrag) (Ny side: == Læringsdag 31. januar == Kjære alle administrativt ansatte. Vi ønsker med dette velkommen til læringsdag på Scandic Ørnen. Programmet vil være en blanding mellom plenumsin…)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Læringsdag 31. januar

Kjære alle administrativt ansatte.

Vi ønsker med dette velkommen til læringsdag på Scandic Ørnen.

Programmet vil være en blanding mellom plenumsinnlegg og kurs i mindre grupper, med utvalgte tema/kurs som er beskrevet i MN-kompetansepolicy for administrative stillinger.

Program
 • 08.00-08.30- Mingling og kaffe
 • 08.30-09.00- Åpning ved Elisabeth M. Lysebo
 • 09.00-10.00- Fellestema: Å bruke e-læringskurs i hverdagen
 • 10.00.10.20- Pause
 • 10.20-11.30- Valgfritt kurs
 • 11.30-12.30- Lunsj
 • 12.30-14.00- Valgfritt kurs
 • 14.00.14.30- Pause
 • 14.30-15.30- Fellestema: Digitale endringer - Hvordan skal vi jobbe med dette hos oss?
 • 15.30-16.00- Oppsummering i plenum
 • 16:15- Felles middag

Påmelding: For påmelding klikk her DENNE MÅ ENDRES!!

[[ ]]

[[ ]]

[[ ]]

Informasjon om valgfrie kurs

Valgfritt kurs (10:20 – 11:30)

Følgende alternativer:

1. Aktiv bruk av TEAMS i arbeidshverdagen

Kursholder: Laila Langesæther, senioringeniør ved IT-avdelingen

IT-avdelingen jobber med å innføre Microsoft Teams for ansatte og studenter. Teams er et chat-basert samarbeidsområde i Office 365, hvor man kan dele dokumenter knyttet til et prosjekt, tema eller avdeling.

Hovedmålgruppe:

2. Målgruppetilpasset kommunikasjon i sosiale medier

Kursholder:

I dette kurset gis det en presentasjon av hvordan lønnssystemet i staten er bygget opp. Det vil gis en konkret informasjon om lønnsfastsettelse, trinn, rammer og verktøy/rutiner for lønnsjustering, og en gjennomgang av hovedlinjene i UiBs lønnspolitikk.

Hovedmålgruppe:

3. Excel for ikke-økonomer ==

Kursholder:

Excel er et fantastisk arbeidsverktøy som er nyttig for langt flere enn bare økonomer. Mulighetene er mange, men hvordan finner vi dem? Vi har invitert en økonom til å hjelpe oss på veien. Meld gjerne inn i skjemakerpåmeldingen hva du er spesielt nysgjerrig på!

Hovedmålgruppe:

4. Tableau som arbeidsverktøy for studie

Kursholdere: Stine Beate Balevik, seniorkonsulent ved studieseksjonen MN/Superbruker ved MN Tableau Server og Kjartan Refvik, Førstekonsulent ved studieseksjonen MN/Superbruker ved MN Tableau Server

UiB har sammen med Universitetet i Oslo tatt i bruk Tableau som nytt rapportverktøy for økonomi- og styringsinformasjon innen alle arbeidsfelt. Tableau er et verktøy med gode muligheter for visualisering av data og presentasjon av ulike typer data i samme rapport. Dette kurset er spesielt tilpasset studieadministrativt personale, og fokuserer på hvilken nytte dere kan ha av verktøyet. Meld gjerne inn i skjemakerpåmeldingen hva du er spesielt nysgjerrig på!¨

Hovedmålgruppe:

5. Digital litteraturliste

Kursholder: Pernille Riise Lothe, Universitetsbiblioteket

Det nye litteraturlistesystemet erstatter dagens løsning for opplasting av litteraturliste i Mitt UiB, og innmelding av referanser til Litteraturkiosken. Alt kan nå gjøres gjennom det samme systemet. Hensikten med et digitalt system er å gjøre litteraturlisten til et bedre arbeidsverktøy for studentene, og forenkle arbeidet med listene for fagmiljøene. Hvordan fungerer dette systemet?

Hovedmålgruppe:

6. IT-Sikkerhet

Kursholder: IT-avdelingen

Datasikkerhet, Informasjonssikkerhet eller IT-sikkerhet er et fagområde som er knyttet til nøkkelbegrepene konfidensialitet, integritet og tilgjengelighet. En viktig og stor del av IT-avdelingens arbeid er å levere sikre og stabile tjenester. Men informasjonssikkerhet er også den enkeltes ansvar, både ved å holde eget IT-utstyr sikkert og ved å bruke det på en rimelig trygg måte. Hva må den enkelte av oss være klar over, og hvordan kan vi følge dette opp i hverdagen vår (på jobb og privat)?

Hovedmålgruppe:

7. Skype for Business 2.0

Kursholder: Kjell Fadnes, IT-avdelingen

Vi har innført Skype for Business som vår nye telefonitjeneste, og denne programvaren kan også brukes til å arrangere møter. Hvordan gjøres det, og hvilke muligheter har vi underveis i møtene?

Hovedmålgruppe:

Valgfritt kurs (12:30 – 14:00)

Følgende alternativer:

1. Skyen – Hva er egentlig det? Og hvordan bruker vi den?

Kursholder: IT-avdelingen

Sky-tjenester er datatjenester som utføres ved hjelp av "nettskyen", d.v.s. at behandlingen og/eller lagringen av data foregår på tjenermaskiner som befinner seg hos eksterne leverandører som man kobler seg til over internett, gjerne på en vev-side. Sky-tjenestene er typisk enkle og billige å bruke for enkeltbrukere. Siden de nås gjennom enkle vev-grensesnitt på internett og/eller gjennom app-er på mobile enheter, er de tilgjengelige fra ulike typer maskiner, f.eks. ulike PC-er, nettbrett og smarttelefoner. Hva tilbyr UiB, hva finnes i markedet - og hvordan kan vi finne frem i og forstå denne jungelen av tilbud?

Hovedmålgruppe:

2. OneNote

Kursholder:

One Note kalles gjerne "din digitale notatblokk". Microsoft OneNote er et verktøy i Office 365 for å notere og samle informasjon. Du kan legge inn tekst, bilder, filer, video, lyd, etc. Verktøyet egner seg også for deling av notater i møter, og er godt integrert med Outlook. Hva trenger du å vite for å komme igang med å bruke dette, og hvilke muligheter har du?

Hovedmålgruppe:

3. Hvordan bruke UiBs internett - mulighetsrommet

Kursholder: Kommunikajsonsavdelingen

UiBs internett er en viktig kommunikasjonsplattform, og mange administrativt ansatte har redigeringsansvar. Vi har invitert Kommunikasjonsavdelingen for å gi oss gode tips om hvordan vi kan bruke publiseringsverktøyet.

Hovedmålgruppe:

4. Datahåndteringsplaner

Kursholder:

Få en presentasjon av vårt nye Internasjonale senter som er et rådgivende, tverrfaglig senter lokalisert på Studentsenteret, og få nyttige tips i forbindelse med inn- og utreise.

Hovedmålgruppe:

5. Tableau som styringsverktøy for økonomer og ledere

Kursholder: Økonomiavd. MN

UiB har sammen med Universitetet i Oslo tatt i bruk Tableau som nytt rapportverktøy for økonomi- og styringsinformasjon. Tableau er et verktøy med gode muligheter for visualisering av data og presentasjon av ulike typer data i samme rapport. Hvordan kan økonomer og ledere utnytte verktøyet?

Hovedmålgruppe:

6. GDPR

Kursholder: Janecke Helene Veim, prosjektleder, Universitetsdirektørens kontor

De nye reglene for personvern trådte i kraft i Norge 20.juli 2018, og alle som arbeider med behandling av personopplysninger må følge reglene. Hvordan har UiB fulgt dette opp i datasystemene vi bruker, og hva bør vi som lokale enheter og saksbehandlere være klar over?

Hovedmålgruppe:

7. Digital eksamen . relevante tilbud

Kursholder: Siv Hovland Erstad, Studieadministrativ avdeling


Hovedmålgruppe:

Plenum: Digitale endringer - hvordan skal vi arbeide med dette hos oss?

Kursholder: Elisabeth Müller Lysebo, kristine Breivik og Kari Nordvik

Foredragsholder