Skilnad mellom versjonar av «Ephorus»

Frå SAwiki
Line 44: Line 44:
  
 
==Aktuelt==
 
==Aktuelt==
*[[Ny versjon av Ephorus torsdag 5. august 2010 / New version of Ephorus Thursday August 8 2010]]
+
*[[Ny versjon av Ephorus torsdag 5. august 2010 / New version of Ephorus Thursday August 5 2010]]
 
*[http://www.youtube.com/watch?v=Mwbw9KF-ACY Se filmen "Et Plagieringseventyr" på YouTube]
 
*[http://www.youtube.com/watch?v=Mwbw9KF-ACY Se filmen "Et Plagieringseventyr" på YouTube]
 
*[[Ny versjon av Ephorus tirsdag 22. desember 2009]]
 
*[[Ny versjon av Ephorus tirsdag 22. desember 2009]]

Versjonen frå 2. august 2010 kl. 13:01

Logg inn i Ephorus

Om Ephorus ved UiB

Fra høsten 2004 tok Universitetet i Bergen i bruk tekstgjenkjenningsprogrammet Ephorus. Prosjektet var en prøveordning og ble evaluert våren 2007. I første omgang ble programmet brukt på innleveringsoppgaver i seminarmodellen i examen philosophicum. Universitetet forlenget kontrakten med Ephorus 1.1.2008. Alle fagmiljøer som ønsker å ta i bruk Ephorus kan gjøre det.

Programmet baserer seg på elektronisk innlevering av oppgaver. Ved Universitetet i Bergen er Ephorus integrert i studiestøttesystemene Kark og Mi side. Integrasjonene medfører at lærere kan sende alle innleverte oppgaver til Ephorus direkte fra disse systemene. Ephorus søker gjennom de innsendte oppgavene og sammenlikner dem med tekster på internett og tidligere innleverte tekster. I tilfeller der det blir oppdaget en tilstrekkelig grad av tekstlikhet, vil foreleser bli varslet av Ephorus per e-post. Resultatene må gjennomgås og det vil være opp til foreleser å vurdere om det er grunn til å mistenke studenten for juks eller ikke.

Grunnen til at Universitetet i Bergen ønsket å ta i bruk et slikt system er at omfanget av hjemmeoppgaver har økt betraktelig de siste årene og at muligheten for å kopiere andres tekster dermed er større enn den var tidligere. Målet med å ta i bruk Ephrous er først og fremst at det skal virke preventivt, slik at studenter vil vegre seg mot å levere inn andres materiale i sitt eget navn. Som et ledd i å bevisstgjøre studentene på å behandle andres tekster på redelig vis, er det utarbeidet en veiledning i god kildebruk for studenter ved UiB. Denne veiledningen er å finne på utdanningssidene både på norsk og engelsk.

Mer om Ephorus:

Om du ønsker å vite mer om Ephorus anbefaler vi å gå inn på Intranettsiden til Ephorus og videre inn på oversikten over ofte stilte spørsmål (FAQ).

Tilgang til Ephorus:

Som ansatt ved UiB kan du få tilgang til systemet ved å fylle ut dette skjemaet som ligger på Intranett. Så snart du har blitt registrert vil du få en e-post fra Ephorus med brukernavn og passord.


Ansvarlig for Ephorus ved UiB er Kathrine Slettevold.


Om prosjektet

Prosjektleder: Kathrine Slettevold

Lenker

Aktuelt

Noen saker fra media