Rask guide til de mest brukte funksjonen på Mi side

Versjonen frå 14. august 2007 kl. 08:34 av Stud4577 (Diskusjon) (New page: ===For emneansvarlige, undervisningspersonale, administrative kontaktpersoner, administratorer=== ==Innledning== På Mi Side blir informasjon om undervisningen ved Universitetet i Bergen...)
(skil) ← Eldre versjon | Siste versjonen (skil) | Nyare versjon → (skil)

For emneansvarlige, undervisningspersonale, administrative kontaktpersoner, administratorer

Innledning

På Mi Side blir informasjon om undervisningen ved Universitetet i Bergen samlet. Hvert emne og studieprogram (gruppe) har egne hjemmesider. Den første siden du kommer inn på kalles Mi side og er din personlige side. Siden er bygget av ruter (portlets) som samler all informasjon som er publisert på emne- og gruppesidene, f. eks. meldinger, diskusjonsgrupper, timeplaner m.m. Hvis du er på hjemmesiden til et emne eller en gruppe står emnenavnet oppe til venstre i vinduet "Hjemmeside for emnet" eller gruppenavnet i vinduet "Gruppe/Undergruppe hjemmeside". For å komme til en hjemmeside for emne eller gruppe klikker du på navnet (følger lenken) til emnet eller gruppen i ruten kalt "Emne og grupper".

Medlemskap på emner og grupper

Studentene blir automatisk plasserte i emner og grupper ut fra eksamensmelding, tilknytning til studieprogram, institutt og fakultet. All informasjon som blir publisert på emne- og gruppesider vises på studentens personlige side, "Mi Side". Husk at studenter ikke kan droppe emner de eksamensmeldt i. Du kan dermed være trygg på informasjon som blir publisert vises på studentens personlige side (Mi side). Ansatte blir i utgangspunktet ikke plassert på emne og faggrupper, men kan selv opprette medlemskap gjennom via [ Meld deg inn i/Dropp emne eller gruppe ] i emne- og grupperuten på Mi side. Vær oppmerksom på medlemskap i emner og grupper ikke gir administratorrettigheter (skrivetilgang). Hvert institutt har en eller flere superbrukere som oppretter administrator rettigheter (skrivetilgang) for faglærer. Vanligvis er det studiekonsulenten som har denne oppgaven. Dersom du har fått tildelt administratorrettigheter (skrivetilgang) til emne eller gruppe, vil disse automatisk vises i emne- og grupperuten på Mi side. Kontakt superbruker på ditt institutt dersom du ønsker administratorrettigheter (skrivetilgang) til emne eller gruppe.