Skilnad mellom versjonar av «Vanlige spørsmål»

(Oppretta sida med «=== Jeg har problemer med å logge inn === * Pass på at du logger inn via riktig adresse ([http://eksamen.uib.no/admin eksamen.uib.no/admin]). * Sjekk at du har valgt Logg...»)
 
Line 7: Line 7:
 
===Jeg har ikke mottatt passord eller glemt passordet mitt ===
 
===Jeg har ikke mottatt passord eller glemt passordet mitt ===
 
* Dersom du er internt ansatt skal du logge inn med FEIDE og bruke ditt vanlige brukernavn og passord. Dersom du har glemt denne informasjonen må du ta kontakt med IT-avdelingen.
 
* Dersom du er internt ansatt skal du logge inn med FEIDE og bruke ditt vanlige brukernavn og passord. Dersom du har glemt denne informasjonen må du ta kontakt med IT-avdelingen.
* Dersom du er ekstern sensor og ikke har fått tilsendt passord eller har glemt passordet kan du benytte "Glemt passord" funskjonen nederst på innloggingssiden [[Digital skoleeksamen#Innlogging i Inspera]]
+
* Dersom du er ekstern sensor og ikke har fått tilsendt passord eller har glemt passordet kan du benytte "Glemt passord" funskjonen nederst på [[Digital skoleeksamen#Innlogging i Inspera| innloggingssiden ]]. Du vil motta passordet ditt innen 30 minutter via epost.
 +
 
 +
=== Jeg får opp melding om "Access denied" ===
 +
* Dersom du får melding om "Access denied" betyr dette at du ikke er gitt noen roller i systemet. Du må da ta kontakt via [https://bs.uib.no/?module=issues&action=new&gid=125 Issuetracker] og melde inn hvilke roller du skal ha i systemet.
 +
 
 +
=== Jeg får opp melding om at kandidat ikke har blitt synkronisert ===
 +
* Dersom du får opp melding om at kandidat ikke har blitt synkronisert skyldes dette som regel at kandidaten ikke har ikke har opprettet brukerkonto ved UiB eller at kandidaten er privatist. Dersom kandidaten er privatist må du melde fra om dette til SA før prøven aktiveres. Dersom kandidaten ikke er privatist må du ta kontakt med kandidaten og informere om at hun må opprette brukerkonto ved UiB for å kunne ta eksamen. Inspera vil hente inn all annen informasjon fra FS bortsett fra de enkelte kandidatene med feilmelding.
 +
 
 +
=== Jeg får opp melding om at jeg ikke kan redigere oppgavesett fordi det brukes av noen andre===
 +
*Dersom du får medling om at du ikke kan redigere oppgavesett fordi det brukes av noen andre, så må du personen som du får melding om at har oppgavesett åpent trykke på fanen "Oppgaver" opp på den blå linjen for å gå ut av oppgavesettet.

Versjonen frå 25. februar 2016 kl. 09:36

Jeg har problemer med å logge inn

  • Pass på at du logger inn via riktig adresse (eksamen.uib.no/admin).
  • Sjekk at du har valgt Logg in med FEIDE dersom du er internt ansatt ved UiB. Pass på at du har valgt registrert bruker dersom du ikke er internt ansatt ved UiB, selv om du har FEIDE konto ved en annen institutsjon.
  • Pass på at du har valgt rett FEIDE tilhørighet dersom du er internt ansatt ved UiB.
  • Se Glemt passord dersom du har glemt passordet ditt.

Jeg har ikke mottatt passord eller glemt passordet mitt

  • Dersom du er internt ansatt skal du logge inn med FEIDE og bruke ditt vanlige brukernavn og passord. Dersom du har glemt denne informasjonen må du ta kontakt med IT-avdelingen.
  • Dersom du er ekstern sensor og ikke har fått tilsendt passord eller har glemt passordet kan du benytte "Glemt passord" funskjonen nederst på innloggingssiden . Du vil motta passordet ditt innen 30 minutter via epost.

Jeg får opp melding om "Access denied"

  • Dersom du får melding om "Access denied" betyr dette at du ikke er gitt noen roller i systemet. Du må da ta kontakt via Issuetracker og melde inn hvilke roller du skal ha i systemet.

Jeg får opp melding om at kandidat ikke har blitt synkronisert

  • Dersom du får opp melding om at kandidat ikke har blitt synkronisert skyldes dette som regel at kandidaten ikke har ikke har opprettet brukerkonto ved UiB eller at kandidaten er privatist. Dersom kandidaten er privatist må du melde fra om dette til SA før prøven aktiveres. Dersom kandidaten ikke er privatist må du ta kontakt med kandidaten og informere om at hun må opprette brukerkonto ved UiB for å kunne ta eksamen. Inspera vil hente inn all annen informasjon fra FS bortsett fra de enkelte kandidatene med feilmelding.

Jeg får opp melding om at jeg ikke kan redigere oppgavesett fordi det brukes av noen andre

  • Dersom du får medling om at du ikke kan redigere oppgavesett fordi det brukes av noen andre, så må du personen som du får melding om at har oppgavesett åpent trykke på fanen "Oppgaver" opp på den blå linjen for å gå ut av oppgavesettet.